Nieuws

De opbrengst van de Rabobank clubkas campagne is € 377,- . Iedereen bedankt voor het stemmen!

Roelanda Dijkstra wint Mebius-trofee!  
Zondag 24 maart werd er door de menners van PSV Norg gestreden om de Mebius-Trofee. Deze trofee is aangeboden door ons lid Mebius Ketelaar en wordt jaarlijks uitgereikt aan de menner die het beste scoort over dressuur en vaardigheid. De wedstrijd werd begonnen met een dressuurproef in de manege, gevolgd door een vaardigheidsproef op gras. Dit laatste in een heerlijk zonnetje. De beste menner van PSV Norg was Roelanda Dijkstra met haar Fjord Engva. Zij scoorde in haar dressuurproef 197 punten en reed bij de vaardigheid in eerste proef twee ballen naar beneden en in de tweede ronde foutloos. Daarmee was ze de beste menner van PSV Norg en kon ze de Mebius-Trofee in ontvangst nemen! De wedstrijd was ook opengesteld voor menners die geen lid zijn van onze vereniging. Naast het mennen werd er deze dag ook gevoltigeerd en dressuur gereden door de ruiters. Bij de voltige deden vijf enthousiaste meiden mee, die alle vijf mooie scores neerzetten. Helaas was dit voor nu de laatste voltige-wedstrijd. Trientje stopt na vele jaren met de instructie van de voltige en het is niet gelukt om een vervanger te vinden. Hierdoor moeten we helaas stoppen met deze lessen. We blijven natuurlijk zoeken en hopen de lessen later weer op te starten. Ook bij de ruiters werd er netjes gereden. Hieronder de volledige uitslag:  

Mennen B-dressuur
1)      Hermien Everaarts met Hans, 207 punten
2)      Roelanda Dijkstra met Engva, 197 punten
3)      Martijn Nienhuis met Silke, 193 punten
4)      Pieter Landman met Elvira, 180 punten
L-dressuur
1)      Marchje van Veen met Silke, 206 punten
2)      Harm-Roelof Harms met Willy, 192 punten
Vaardigheid
1)      Pieter Landman met Elvira, 0 en 1 bal
2)      Hermien Everaarts met Hans, 0 en 1 bal
3)      Roelanda Dijkstra met Engva, 2 en 0 ballen
4)      Harm-Roelof Harms met Willy, 2 en 1 ballen
5)      Marchje van Veen met Silke, 3 ballen, geen tweede ronde
6)      Martijn Nienhuis met Silke, 4 ballen, geen tweede ronde
7)      Henderikus Harms met Willy,  5 en 6 ballen  

Voltige Eerste groep:
1)      Silke, 8 en 8
2)      Corina, 7 en 7,5
3)      Donna, 7 en 7
4)      Lisa, 7 en 7
Tweede groep:
1)      Ayanne, 8,5 en 9    

Dressuur ruiters
BB
1)      Roelie Drent met Coblenz, 198 punten
B
1)      Aron Dussel met Sydney, 203,5 punten
2)      Marianne Dorenbos met Waikiki del Sol, 194 punten
L1
1)      Annelie Cuperus met Gilbert, 186,5 punten
2)      Marjolein Suurd met Sairis S, 186 punten
M1
1)      Lieke Beuving met Sonjahof’s LeBimba, 190 punten 

Het bestuur van PSV Norg bedankt alle deelnemers voor de leuke wedstrijd en natuurlijk de jury’s en overige vrijwilligers. We zien jullie graag bij onze dressuurwedstrijd op 20 april!

Heb je een goede wedstrijd gereden, mee gedaan aan een leuk evenement of heb je een leuke foto van jou en je pony/paard? Deel dit met ons!

Het bestuur van PSV Norg wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond en succesvol 2019!

Nieuwe websitebeheerder gezocht!

Jolien stopt als beheerder van de website. Wie vindt het leuk om haar taak over te nemen? 
Wie wil de website van PSV Norg beheren en daar (en op Facebook) berichten plaatsen?
Je kunt je aanmelden bij: karinlunsche@hotmail.com

Show tijdens Regionale Tuigpaardenconcours

Op 3 september gaven een aantal leden van PSV Norg onder leiding van Trientje van der Velde een mooie show tijdens het Regionale Tuigpaardenconcours (Tavenoconcours)!

Zeer veelzijdige amazone

Hoe knap is dit? Karin Lunsche heeft afgelopen weekend een winstpunt gehaald in de Z1 met haar paard Upside Down. Ze zijn nu Z geklasseerd in alle 3 de disciplines: springen, dressuur en eventing!
Maar het kan nog veelzijdiger, want ze haalde afgelopen weekend ook nog met het paard Dinkie een 1e prijs in het dames nummer (mennen)!

Vrijwilligers voor SGW Norg gezocht!

Op 26 en 27 augustus 2017 organiseren we weer de SGW van Norg. Wij zijn nog steeds op zoek naar een aantal vrijwilligers voor de zaterdag en zondag. Zijn er nog leden die mee kunnen helpen? Jullie kunnen je opgeven via het volgende mailadres: vrijwilligers@psvnorg.nl

Hovenier gezocht voor SGW Norg!

Wij zijn nog op zoek naar een hovenier o.i d. die het leuk vind om de bloemperken rond de waterbak van plantjes te voorzien. Na de cross mogen de planten gewoon weer mee naar huis! Wie-o-wie?

PSV Norg sponsor van Manege Norg

Hebben jullie ons mooie bord al gezien in Manege Norg?

De SGW bouwploeg gaat als een speer

De bouwploeg van de crosshindernissen gaat als een speer. Ook de inschrijving van onze mooie cross loopt mooi vol! Voorkom teleurstelling en schrijf je nu snel in voor SGW Norg op 26 en 27 augustus!

Fleur Holterman ten Hove Nederlands kampioen

Op 2 juli is Fleur met haar IJslander Dimmbrá Nederlands kampioen vlaggenrace geworden met een tijd van 28,10 seconde! Ook wist ze de tolt te winnen met een 5,5 gemiddeld! 

Marian Lunsche wint aanhangwagen

Op 1 juli deed Marian mee aan het springconcours bij 't Zandt en heeft een mooie aanhangwagen gewonnen!
Ze had twee 1e prijzen met Ego in de klasse Z, een 3e prijs met Fiji in de klasse M en haalde met Glamour Girl Tiekarla een 5e prijs in de klasse M.

Voltige wedstrijd

25 juni deden onze leden mee aan een wedstrijd bij Hippisch Centrum Boeyenkamp.

Clubdag

Op zondag 14 mei vond de geslaagde clubdag plaats. In de ochtend werden er dressuurlessen gegeven door Marloes Oldenhuizing en Floor Vos. In totaal deden er 14 leden mee in deze rubriek in de klasse B t/m Z1.
Ook de voltige lessen van Nienke de Wolff vonden in de ochtend plaats. In drie groepen werd er maar liefst aan 17 leden les gegeven.
Hierna was het tijd voor de springlessen en de SGW-lessen. De springlessen werden gegeven door Martijn Veenstra en vonden plaats in twee groepen met 8 leden.
De SGW-lessen werden gegeven door Tineke Hoekstra. In maar liefst drie groepen waren er 11 enthousiaste leden die deze lessen gevolgd hebben.
Als afsluiter was de Horsemanship-les, waar vier leden aan meededen.
Al met al was het een geslaagde dag, die voor herhaling vatbaar is.

13 en 14 mei in Vries 

Zaterdag 13 mei startte diverse leden in Vries. De klasse L2 pony's was druk bezet met leden van PSV Norg. In de eerste proef werd Tom Dussel met Deejay eerste met 183.5 punten. In de andere proef haalde hij een mooie winstpunt (183). Marieke Tienkamp werd in beide proeven tweede! Met King Youri haalde ze 180.5 en 185 punten. Janine Bosma haalde de eerste proef helaas geen winstpunt met Olympic Harry, maar in de tweede proef wel een mooie 183.5 punten.
Annelie Cuperus haalde met Gilbert in de klasse BB springen een mooie tweede plek.
Dijan Drent haalde met Britney een mooie vierde plaats in de klasse L springen.

Op zondag 14 mei wist Marian Lunsche de klasse M springen te winnen!

Marian Lunsche wint 2e prijs (en fiets)

Onze leden (en instructrice) winnen zelfs fietsen! Marian Lunsche gefeliciteerd met je tweede plek in het Z springen op 13 mei tijdens de Diamant van Onstwedde en met je zesde plek met je andere paard in de klasse L springen!

Goede punten 11 mei in Smilde

PSV Norg heeft het super goed gedaan op 11 mei in Smilde. Anique Warners werd in de klasse L2 twee keer eerste met haar E pony Vinz.
Ook Demi Kok werd twee keer eerste met haar B pony Sunrise in de klasse B.
Johannes de Jong behaalde met zijn C pony Spirit zijn eerste winstpunt tijdens zijn L1 debuut.

Uitslagen 19 t/m 26 maart

Op 19 maart kwamen veel van onze pony ruiter aan start tijdens het springen in Roden.
Voor Marieke Tienkamp met King Youri was het in de klasse B (categorie D) een zeer goede dag. Zij wist maar liefst 3 winstpunten mee naar huis te nemen en willen in het buitenseizoen in de klasse L gaan starten! In het eerste parcours was ze foutloos, met een stijl van 80 punten, wat een eerste prijs opleverde! In het tweede parcours helaas een stop op hindernis drie, maar wel 75.5 stijlpunten.
Dijan Drent startte Britney in de klasse B (categorie D). Ze reed een foutloos parcours met 71 stijlpunten. Het tweede rondje reed ze in de klasse L met 4 strafpunten en een tijd van 50.55.
Tom Dussel reed het eerste parcours foutloos in Roden in de klasse B. Hij had 68.5 stijlpunten. Het tweede parcours had hij helaas een balkje en 66.0 stijlpunten.
In Roden wist Sofie Speelman met Mariska twee eerste prijzen binnen te slepen! Het eerste parcours sprong ze in de klasse B een foutloos parcours met 80 stijlpunten. Hierna sprong ze twee L parcoursen, beide foutloos met een tijd van 34.5 en 31.1.
Op 19 maart startte Karin Lunsche Upside Down in Vries in de klasse M2. Zij wist zelfs 4 winstpunten binnen te slepen en een eerste prijs met 198 en 207.5 punten! Ze mogen hierdoor in de klasse Z1 gaan starten!
Op 20 maart startte Marieke Tienkamp Kino in Tolbert in de klasse M categorie D. Ze reden een foutloos parcours met 69.72 stijlpunten.
Op 26 maart startte Marieke Tienkamp King Yoeri in de klasse L2. Ze behaalde hiermee een prijs met 189 punten. In de andere proef behaalde ze een mooie 183 punten.

Uitslagen Mebius Trofee (onderlinge menwedstrijd) + onderlinge dressuurwedstrijd

Zondag 26 maart werd er weer gestreden om de Mebius Troffee.
Bij het mennen Bixie werd Martijn Nijenhuis eerste.
Bij het mennen dressuur was de eerste prijs voor Geert Slagmolen en de tweede prijs voor Marchje van Veen.
Ook bij mennen vaardigheid wist Geert Slagmalen de eerste prijs te behalen. De tweede prijs in deze categorie was voor Janine Bosma.
Door deze uitslagen is de Mebius Troffee dit jaar gegaan naar Geert Slagmolen!
Ook werd er 26 maart een onderlinge dressuurwedstrijd georganiseerd.
Bij de Bixie was de eerste prijs voor Aron Dussel.
Bij de B pony's was de eerste prijs voor Maren Dam.
Bij de L1/L2 pony's was de eerste prijs voor Janine bosma.
Bij de B paarden was de eerste plek voor Tom Dussel.
En bij de M1/M2 paarden was het Fenne Wesseling die met de eerste prijs naar huis ging.
Alle prijswinnaars, gefeliciteerd!

Uitslagen 14 februari t/m 12 maart

Op 14 februari startte Anneke Renkema haar paard Amadeus in de klasse M2 met zeer goed resultaat. Ze wist namelijk twee eerste prijzen binnen te slepen (191 en 188)!
Marieke Tienkamp startte haar D pony Forendo Ameno op 16 februari en 23 februari in Tolbert. Beide keren haalde ze in de klasse B springen een tweede prijs door foutloos te rijden met goede stijl punten (70,5 en 83,5)!
Ook Dijan Drent startte 23 februari in Tolbert. In de klasse B was ze met haar pony Britney foutloos met 79 stijl punten. 
In Assen was het op 4 maart een zeer goede dag voor Inge Bruinsma met Belize. In de klasse M1 wist ze namelijk een tweede (187) en een derde (187) plaats binnen te slepen!
5 maart (in Bronneger) was weer een goede dag voor Marieke Tienkamp met Forendo Ameno. In het klassieke B parcours sprong ze foutloos met een stijl van 70, wat haar een zesde prijs opleverde! Ook in het B progressieve parcours was ze foutloos en werd ze derde!
Ook Sofie Speelman startte in Bronneger. Met haar B pony Mariska was ze in het klassieke B parcours foutloos met een stijl van 67 punten en ook in het progressieve B parcours was ze foutloos!
In Roden startte Karin Kamps Zizia op 11 maart in de klasse M2. Dit was met goed resultaat, ze wist twee tweede prijzen te behalen (185,5 en 183)!
Ook Karin Lunsche startte Upside Down in Roden en behaalde daar ook een winstpunt (180).
Op 12 maart startte Hilde Venekamp Thoran in Roden in de klasse Z2. Ze wist een mooie winstpunt te behalen (210)!

Uitslagen 25 januari t/m 12 februari 

In Exloo is Sanne Slothouwer gestart op 25-1-17 en 8-2-17. Met haar E pony Magic startte ze voor het eerst in de spring klasse L en behaalde de eerste datum meteen een winstpunt. 
Op 29-1-17 startte Dijan Drent haar D pony Britney in de spring klasse B. In de tweede ronde behaalde ze een winstpunt door 0 strafpunten en een stijl van 71.
12-2-17 startte Anneke Renkema in Bakkeveen haar paard Amadeus in de klasse M2. Helaas moest ze het dit keer met 1 winstpunt genoegen nemen (180).
Ook zijn veel van onze leden gestart tijdens de wedstrijd die door PSV Norg georganiseerd werd.
Op zaterdag startte Maren Dam haar C pony Roos in de klasse B en behaalde 2 winstpunten  (182 en 181).
Johannes de Jong startte ook in de klasse B. Met zijn C pony Spirit greep hij de eerste proef helaas naast een winstpunt (177,5), maar in de tweede proef haalde hij wel een winstpunt (181,5).
Voor Tom Dussel met zijn pony Deejay was het een zeer goede dag. Hij wist in de klasse L1 een tweede (186) en eerste (184) prijs binnen te slepen!
In de klasse L2 startte Anique Warners haar E pony Vinz. Helaas behaalde ze vandaag geen winstpunt.
In de klasse M1 startte Julian Zwarteveen zijn C pony Zenna met een mooi resultaat van twee keer 188 punten.
Voor Marieke Tienkamp met Forendo Ameno was het in de klasse M1 helaas een wat mindere dag en greep ze naast een winstpunt. 
Voor Ilse Weeda met haar E pony Special was het een zeer goede dag. In de klasse M2 werd ze twee keer tweede (195,5 en 194)!
Ook startte zaterdag drie van onze leden in de klasse B paarden. Manon de Jong met Nicky, Roelie Drent met Fazett en Monica Evenhuis met Shannen. Manon heeft weer een winstpunt binnen gehaald (180).
Zondag 12-2-17 was het een zeer goede dag voor Lucy Stevens met haar paard Gregor. In de klasse L2 behaalde ze twee tweede prijzen (193 en 193,5)!
Esther Koops reed met Expression haar laatste M1 proef, want de volgende keer gaat ze starten in de klasse M2. Door een eerste prijs met 191,5 punten en in de andere proef hetzelfde aantal punten, staat de teller voor haar nu ook M1+25!
Met Jesper Faber en zijn paard Eros gaat het heel goed. Op 5 februari behaalde hij in Vries al twee eerste prijzen (215,5 en 214)! Hierdoor is hij Z1 start gerechtigd! Ook in Norg ging het goed. Twee derde prijzen wist hij in de klasse M2 binnen te slepen (186 en 193)!
Karin Lunsche startte Upside Down in de klasse M2 met twee mooie winstpunten als resultaat (184,5 en 189,5).

Nieuwe banden voor de menkarren 

Voor de menkarren heeft de vereniging 16 nieuwe banden aangeschaft. 
Bij Garage Dorenbos zijn de banden kosteloos van de velg gehaald en er op gezet. Echter was dit niet mogelijk geweest zonder de vrijwillers Jannes en Harm, die de wielen van de wagens hebben gehaald.

Uitslagen 21 en 22 januari 

Dit weekend zijn veel leden aan start gekomen in Norg (dressuur) en Roden (springen).
Zaterdag kwamen in Norg de pony's en B paarden aan start.
Wanneer er een prijs geweest zou zijn voor de meeste punten van dit weekend, dan zou Storm Schoorl deze zeker gewonnen hebben! Hij startte zijn E pony Adonte in de klasse B en wist niet alleen twee eerste prijzen in de wacht te slepen, maar ook 6 winstpunten (224 en 226,5)!
Ook in deze B dressuur klasse startte Johannes de Jong zijn C pony Spirit en Maren Dam haar C pony Roos. Beide haalden mooie winstpunten (Johannes 185,5 en 189 en Maren 186,5 en 188).
In de klasse L1 startte Tom Dussel zijn D pony Deejay en behaalde in de eerste proef een mooie eerste plek met 186 punten. Helaas greep hij de andere proef naast een winstpunt (171).
Ook in de klasse L2 waren er prijzen voor een lid van PSV Norg! Meike Woldendorp wist met haar D pony Raisa's Weering namelijk maarliefst twee eerste prijzen en 4 winstpunten binnen te slepen (196,5 en 203)!
Vorige week had Julian Zwarteveen in Bakkeveen zijn M1 debuut met zijn C pony Zenna en wist toen al een winstpunt te pakken (180). Echter ging het deze week nog beter, want hij haalde in Norg 186,5 en 183,5 punten!
Voor Sanne Slothouwer met haar E pony Magic was het een wat mindere dag. Zij grepen in de klasse M1 helaas naast de winstpunten (170 en 169,5).
In de klasse B paarden startte 4 van onze leden. Monica Evenhuis greep met haar paard Shannen helaas net naast de winstpunten (179,5 en 175). Helaas ook voor Alida Venema-De Wit geen winstpunten met haar paard Yldau Fan 'e Heerenpleats (174 en 172,5).
Manon de Jong behaalde met Nicky in de eerste proef een winstpunt (182,5 en 179).
Fleur Holterman ten Hove heeft 1 proef gereden, maar greep helaas net naast een winstpunt (178).
Zondag kwamen in de klasse L2 twee van onze leden aan start in Norg. Lucy Stevens behaalde met Gregor twee winstpunten (183,5 en 180). Isa Woldendorp behaalde met Zazou ook dit mooie resultaat, maar wist ook nog de eerste prijs binnen te slepen (191,5 en 185,5)!
Voor Esther Koops met Expression was het een zeer goede dag. In de klasse M1 haalde zij 3 winstpunten, een eerste prijs (200,5) en een tweede prijs (193).
Karin Lunsche startte Upside Down in de klasse M2 en behaalde een winstpunt (183,5 en 175).
In Roden sprongen een aantal leden met hun pony's. In de klasse BB startte Amelie Cuperus haar B pony Gilbert. In de eerste ronde was er helaas een uitsluiting door een val, maar in de tweede ronde haalde ze een winstpunt met 0 strafpunten en een stijl van 66,5.
Sofie Speelman startte haar B pony Mariska in de klasse B. Ze behaalde 3 winstpunten en een eerste prijs door 0 strafpunten en een stijl van 77,5 in de eerste ronde en 4 strafpunten in de tweede ronde met een stijl van 77,5.
Tom Dussel startte in de klasse B zijn D pony Deejay en wist een winstpunt binnen te slepen met 0 strafpunten en een stijl van 72,5. In de andere ronde haalde hij 8 strafpunten met een stijl van 72,5.
Dijan Drent behaalde met haar D pony Britney in de klasse B 4 winstpunten door in beide rondes 0 strafpunten te halen en een stijl van 75.

Uitslagen 12 t/m 15 januari

Afgelopen dagen zijn weer veel van onze leden gestart tijdens wedstrijden.
Op donderdag 12 januari startte Marieke Tienkamp haar D pony Kino in het springen categorie M. Helaas hadden zij een tweede ongehoorzaamheid waardoor uitsluiting volgde.
Op zaterdag 14 januari startte Debbie van der Velde haar paard Antimo Utopia in de klasse Z1 dressuur. Dit leverde met 221 punten een mooie vierde plaats op!
Op 14 januari startte Maren Dam haar C pony Roos in Roden. Helaas greep zij met 168 en 170 punten naast een winstpunt.
In Exloo boekte zaterdag 14 januari Esther Koops met haar paard Expression een wisselend resultaat. In de eerste proef behaalde ze namelijk een mooie 189,5 punten, maar helaas greep zij bij de tweede proef net naast een winstpunt (178,5 punten).
Veel van onze leden zijn zondag 15 januari gestart in Norg. In de klasse B behaalde Manon de Jong met Nicky twee winstpunten (186 en 181 punten).
Ook Fleur Holterman Ten Hove startte haar paard Tsarina in de klasse B. Dit was de eerste wedstrijd van deze combinatie en behaalde een mooie winstpunt met 189 punten!
In Norg startte twee van onze leden in de klasse L2 dressuur. Isa Woldendorp behaalde met Zazou in de eerste proef een mooie tweede plek met 193,5 punten en de tweede proef werd beloond met 192,5 punten. Lucy Stevens behaalde met Gregor de eerste proef 185,5 punten en behaalde in de tweede proef zelfs 2 winstpunten (195,5)!
Voor Esther Koops met haar paard Expression was het een zeer goede dag. Zij wist maar liefst 3 winstpunten en 2 prijzen (een eerste en een tweede prijs) in de wacht te slepen met 191 en 195 punten!
Ook Anneke Renkema startte in Norg. Zij kwam in de klasse M2 aan start met haar paard Amadeus. In de eerste proef behaalde Anneke een tweede plaats met 178 punten en haar tweede proef werd met een winstpunt beloond met 180 punten.
Op zondag 15 januari kwamen ook twee van onze leden aan start tijdens Indoor Hartje Drenthe 2017 te Beilen. Hannah de Winter startte het paard Hey Wiesdattan in de springklasse B klassiek en Karin Lunsche startte het paard Ego in de springklasse L klassiek. Helaas zijn deze uitslagen op dit moment bij ons nog niet bekend.

Stem op Eventing Norg als sportevenement van de gemeente Noordenveld!

Ook dit jaar is SGW Norg (Eventing Norg) genomineerd door Stichting Sportstimulering Noordenveld als sportevenement van het jaar. Stem jij ook op ons mooie evenement? Voor meer informatie zie de website: www.sportstimuleringnoordenveld.nl
De directe link naar het stemmen is:
https://docs.google.com/forms/d/1vUwK6lZK7dDcsy9N-xxgq9xPNBM_JVjW8_UwOcoIR5I/viewform?edit_requested=true

Sanne Slothouwer wint klasse L tijdens IICH Groningen

Op 2 januari startte Sanne Slothouwer haar E pony Magic tijdens het IICH Groningen te Zuidbroek. In de spring klasse L progressief wist Sanne de eerste prijs binnen te slepen!

Oliebollenrace, voltige en springen 

Vrijdag 30 december was het weer tijd voor het jaarlijks terugkerend evenement. Eerst liep het niet zo storm met de aanmeldingen, maar gelukkig deden er uiteindelijk veel leden mee. Het was zoals vanouds weer goed georganiseerd door de vrijwilligers!
Bij de oliebollenrace mennen streden broer en zus Bosma met pony Max om de eerste plaats. Dit keer ging Sander met de eerste prijs naar huis en moest Janine genoegen nemen met de tweede
plaats.
Bij de oliebollenrace onder het zadel streden 17 ruiters met hun pony's om de punten en 3 ruiters met hun paarden.
Bij de pony's was de eerste plek voor Janine Bosma met pony Max, de tweede plek voor Demi Kok met pony Issy en de derde plek voor Manon Willems met pony Oosterbroeks Tristan.
Bij de paarden was de eerste plek voor Fleur Holterman ten Hove met haar paard Tsarina, de tweede plek voor Roelie Drent met Fazett en de derde plek voor Anette Bakker met Lotus J.
De plek voor de mooiste verklede combinatie ging naar Jolien van Dooren met Talita. 
Bij voltige kwamen diverse combinaties aan start. Bij de voltige klasse BB galop was de eerste plek voor Ayanne Penning, de tweede plek voor Aline Hartenhof en de derde plek voor Iris Lenting. Bij de voltige klasse B stap was de eerste plek voor Loes Venema. Bij de voltige klasse BB stap was de eerste plek voor Milou Meerveld, de tweede plek voor Mila van de Wal en de derde plek voor Nova Barelds. Bij de voltige klasse M solo was de eerste plek voor Janine Bosma, de tweede plek voor Inge Veening en de derde plek voor Marijke van de Kaap.
Ook werd er een voltige show gegeven door Inge Veening, Marijke van de Kaap en Marinya Govers. 
Bij voltige won Aline Hartenhof de prijs voor het mooiste verkleed.
Als laatste werd er gesprongen. In de categorie Bixie was de eerste prijs voor Aron Dussel met pony Annechien.
Bij de BB pony's was de eerste plek voor Meike Woldendorp met Kareltje, de tweede plek voor Demi Kok met pony Issy en de derde plek voor Annelie Cuperus met Gilbert. 
De eerste prijs in de categorie B pony's ging naar Tom Dussel met zijn pony Deejay. 
In de categorie L pony's ging de eerste prijs naar Dijan Drent met Britney. 
Bij de M pony's ging de prijs naar Marieke Tienkamp met Kino. 
Bij de BB paarden was de eerste plek voor Esther Koops met Expression en de tweede plek voor Roelie Drent met Fazett. 
In de zowel de categorie B als L paarden ging de eerste prijs naar Marianne Dorenbos met Waikiki del Sol.

Twee leden van PSV Norg in Palomino-achttal

Meike Woldendorp en Fenne Wesseling doen met hun mooie palomino's mee in een palomino-achtal. Zij rijden samen met zes andere palomino's een kür op muziek tijdens het IICH te Zuidbroek. Op 2 januari om 14.30 zijn zij tijdens het springconcours voor pony's te bewonderen!

17, 18 en 20 december

Zaterdag 17 december kwam Debbie van der Velde met haar paard Antimo Utopia in Tolbert aan start in de klasse Z1. Helaas greep ze met 202 punten net naast een winstpunt. 
In Bakkeveen kwamen 18 december meerdere leden aan start.
Voor Jolien van Dooren was het een goede dag. Zij behaalde met haar E pony Total Touch in de klasse B een tweede plek met 196 punten en derde plaats met 195 punten!
Sofie Speelman kwam met haar B pony Mariska ook aan start in de klasse B. In de eerste proef behaalde ze helaas geen winstpunt, maar in de tweede proef wel (180 punten)!
Ook Kim Ausma kwam aan start in Bakkeveen. Zij startte haar E pony Dollards Pepper voor het eerst in de klasse M1. In de ene proef behaalde ze helaas geen winstpunt maar in de andere proef wel (181 punten). Hierdoor is ze met haar pony officieel M1!
Op dinsdagavond 20 december kwamen Anneke Renkema en Karin Lunsche aan start in Bakkeveen, beide in de klasse M2. Karin startte haar paard Upside Down en behaalde twee mooie winstpunten  (2 keer 184 punten).
Voor Anneke was het een hele goede avond, want ze wist een eerste plek binnen te slepen met 191 punten! Ook in de andere proef behaalde ze met 186 punten een winstpunt. De teller staat hierdoor op M2+11,  waardoor ze Z1 start gerechtigd zijn!

Het weekend 10 en 11 december 

Het was een weekend waar veel van onze leden op wedstrijden gestart zijn. Dit kwam mede door onze eigen georganiseerde wedstrijd,  die weer goed georganiseerd was door onze vrijwilligers!
Op zaterdag kwamen twee van onze leden aan start in Exloo. Esther Koops startte haar paard Expression in de klasse M1. Ze had in de eerste proef helaas last van een omgevallen hekje en behaalde hierdoor helaas geen winstpunt. In de tweede proef gelukkig meer mazzel en behaalde een winstpunt (181 punten). Hilde Venekamp is thuis momenteel zeer druk met klussen, maar had toch de tijd gevonden om op wedstrijd te gaan. Gelukkig maar, want ze startte haar paard Thoran in de klasse Z2 met een winstpunt als resultaat!
In Norg kwamen zaterdag diverse leden aan start. In de klasse B startte Dijan Drent haar D pony Britney maar behaalde helaas geen winstpunt. Maren Dam startte haar C pony Roos en behaalde twee mooie winstpunten (187,5 en 184).
In de klasse L1 behaalde Janine Bosma met haar E pony Olympick Harry twee tweede prijzen (181,5 en 183,5)! Ook Tom Dussel startte in deze klasse zijn D pony Deejay. In de ene proef behaalde hij helaas geen winstpunt maar dat maakte hij goed in de andere proef, want daar pakte hij de eerste prijs met 185,5 punten!
Voor ons lid Meike Woldendorp was het zaterdag ook een goede dag. Zij behaalde met haar D pony Raisa's Weering twee tweede prijzen (204,5 en 202 punten) in de klasse L2! Ook kwamen Marieke Tienkamp en Kim Ausma in deze klasse aan start. Marieke behaalde met haar D pony Forendo Ameno twee mooie winstpunten (192,5 en 188,5) net als Kim met haar E pony Dollards Pepper (182,5 en 185).  
Ilse Weeda startte haar E pony Special in de klasse M2 met een goed resultaat (181 en 189,5).
Op zondag startte Marianne Dorenbos haar paard Waikiki del Sol in de klasse B springen in Roden. In het eerste parcours helaas een weigering, maar in de tweede parcours meer geluk en een mooie ronde gesprongen zonder fouten.
Op zondag kwamen in Norg diverse leden met hun paarden aan start. Op dit moment zijn nog niet alle uitslagen van onze leden in de klasse B en L1 bij mij bekend. Wel weet ik dat Manon de Jong Nicky startte in de klasse B en in 1 van beide proeven een mooie winstpunt behaalde (183 punten).
In de klasse L2 was het een zeer goede dag voor Isa Woldendorp. Zij behaalde met Zazou twee eerste plaatsen (2 keer 196,5 punten)! Lucy Stevens startte het paard Gregor en behaalde in de ene proef op een halve punt na net geen winstpunt, maar pakte in de andere proef een mooie derde plaats (185)!
In de M1 startte Esther Koops haar paard Expression en behaalde hiermee twee winstpunten (187 en 186,5) en 1 keer een derde plaats! In de klasse M2 kwamen Karin Lunsche, Anneke Renkema en Jesper Faber aan start. Karin behaalde met Upside Down twee winstpunten (186,5 en 181,5). Anneke greep met Amadeus helaas net naast de winstpunten en Jesper greep met Eros bij 1 proef helaas net naast een winstpunt maar in de andere proef had hij gelukkig meer mazzel en behaalde 181,5 punten!

Het weekend 26 en 27 november

In het weekend van 26 en 27 november zijn diverse leden van onze rijvereniging gestart op wedstrijden. 
Zo kwamen Isa Woldendorp en Marieke Tienkamp aan start in Vries. Isa startte voor het eerst het paard Zazou, die van haar moeder is, en haalde meteen een winstpunt (183) in de klasse L2! Marieke startte C'est Beauregard (het paard van haar zus) voor het eerst in de klasse BB en haalde hiermee een eerste prijs met 197 punten!
Tom Dussel behaalde met zijn pony Deejay in Beilen in de klasse L1 een eerste prijs met 187 punten en een 5e plek (196 punten).
In Bakkeveen startte Anneke Renkema haar paard Amadeus in de klasse M2 en behaalde een eerste prijs (198,5) en een derde prijs (192,5)!
Ook in het springen waren onze leden actief. In Roden startte Esther Koops met Expression in de klasse BB en Marianne Dorenbos met Waikiki del Sol in de klasse B. Marianne behaalde hiermee een zevende plaats!
Karen Lunsche startte het paard Ego in Steenwijk en behaalde in de klasse L een zevende plaats!

Fenne Wesseling behaalt winstpunt in Z1

Vrijdag 25 november startte Fenne haar pony Julia in Zwaagwesteinde. Dit was de eerste keer dat ze startten in de klasse Z1 en behaalden hiermee meteen een winstpunt (206)! Door het halen van deze winstpunt voldoet Julia aan de eisen van het sportpredicaat!

Voltige naar Dronten

De voltigeteams van PSV Norg reisden af naar Dronten. Alle niveaus waren vertegenwoordigd onder leiding van Trientje van der Velde. Er was weer hard getraind en niet zonder succes!
De dames van het L-team – Janine Bosma, Inge Veening, Marinya Govers, Jolanda en Marijke van der Kaap en Minique Wevers- zijn als eerste geëindigd.
Duo Inge Veening en Jolanda van der Kaap eindigde ook als eerste in de BB galop.
De jongere meiden deden ook goed hun best  in de BB galop met Esther van der Laan, Aline Hartenhof, Ayanne Penning en Loes Venema. Dit resulteerde in een vierde plaats.
Iris Lenting en Evelien van der Laan werden vijfde in de BB galop.
Bij de solo’s heeft Krista Janssen de tiende plaats behaald en werd Marijke van der Kaap zesde.

SGW Norg

Traditoneel werd het outdoorseizoen van PSV Norg afgesloten met SGW Norg. Twee dagen vol met prachtige paardensport, wat plaatsvond op 27 en 28 augustus 2016. Ook deze jubileumeditie (de 5e editie) was weer een groot succes en hadden we weer de eer om de Noordelijke SGW Kampioenschappen te mogen organiseren. 
300 combinaties kwamen aan de start op dit prachtige evenement. Deze dagen waren weer een groot succes, mede door de vele vrijwilligers.
Zaterdag was het tropisch warm, maar zondag begon de dag met dikke regenbuien en onweer. Nadat we de start op zondag een uur uitgesteld hadden, konden we alsnog van start met het programma en 's middags kwam zelfs de zon weer langs
Voor meer foto's: zie de SGW pagina elders op de website.

inloggen